پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):
به گزارش عصر دنا، محسن جبارنژاد، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد، از افتتاح بزرگترین بخش کودک جنوب کشور در این استان خبر داد.وی در توضیح این پروژه گفت: این بخش با مساحتی بیش از ۳۰۰ مترمربع در کتابخانه عمومی یاسوج طراحی شده و به عنوان یکی از پروژههای مدرن و منحصربهفرد در حوزه کتابخانههای کودک شناخته میشود.
جبارنژاد ادامه داد: تمام جزئیات این فضا با توجه به نیازهای روانشناختی کودکان و خردسالان و همچنین هماهنگی با فرهنگ بومی استان طراحی و اجرا شده است.مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اظهار کرد: این کتابخانه به گونهای ساخته شده است که علاوه بر ایجاد محیطی جذاب برای کودکان، خانوادهها نیز بتوانند از محیطی آرام و سالم بهرهمند شوند.
وی افزود: طراحی داخلی این بخش به طور کامل با تمرکز بر ویژگیهای روانشناختی کودک و استفاده از نمادهای بومی استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله چهارفصل بودن این منطقه انجام شده است. برای مثال، قفسههای کتاب به گونهای طراحی شدهاند که یک سمت آنها با رنگها و المانهای بهار و تابستان و سمت دیگر با طرحها و رنگهای پاییز و زمستان هماهنگ است.
جبارنژاد هدف از این رویکرد را تقویت حس تعلق فرهنگی در کودکان و ایجاد ارتباط مثبت آنها با محیط کتابخانه دانست.
وی در ادامه گفت: از دیگر ویژگیهای این پروژه میتوان به اختصاص فضایی برای نشستهای نمایشنامهخوانی، قصهگویی و فعالیتهای بازی و سرگرمی فرهنگی اشاره کرد. همچنین تمامی کتابها و ابزارهای آموزشی موجود در این بخش با دقت فراوان انتخاب شدهاند تا در کنار رشد هوش و خلاقیت کودکان، زمینهساز افزایش علاقه آنها به مطالعه و یادگیری باشند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان افزود: موسیقیهایی که در این فضا پخش میشود نیز با دقت انتخاب شدهاند؛ موسیقی کاملاً کودکمحور و آرامشبخش که فضای سالم و فرهنگی را برای کودکان فراهم میآورد.
وی خاطرنشان کرد: با توسعه تکنولوژی و تغییر نیازهای مردم، کتابخانههای عمومی دیگر تنها مکانی برای مطالعه و امانت کتاب نیستند. کتابخانهها باید به محیطهایی پویا تبدیل شوند که پاسخگوی نیازهای امروز جامعه باشند. بر همین اساس، یکی از اهداف اصلی ما تبدیل کتابخانههای عمومی به مراکز فرهنگی و اجتماعی است.
جبارنژاد افزود: این بخش کودک علاوه بر ارائه کتابها و امکانات آموزشی، محیطی تفریحی، امن و جذاب برای کودکان فراهم کرده است. حتی طراحی قفسهها به گونهای است که خردسالان نیز بتوانند به راحتی با محیط ارتباط برقرار کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: یکی دیگر از اهداف راهاندازی این فضا، افزایش ارتباط مردم با کتابخانههای عمومی است. به همین دلیل، بخشهای دیگری نظیر سالنهای مطالعه خصوصی یا پانسیونهای فرهنگی در کتابخانهها ایجاد شده است. خدمات جدید و مدرن کتابخانههای عمومی این امکان را فراهم میکند که افراد با هر سن و نیازی، فضای مناسب خود را پیدا کنند و بیش از پیش از کتابخانهها بهرهمند شوند.